אי-חוקיות ההסכם בין סמוטריץ' לליכוד

התנועה לטוהר המידות ותנועת מפקדים למען בּיטחון ישראל במכתב ליועמשי"ת: סעיפי ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לציונות הדתית בעניין השר במשרד הביטחון נוגדים את החוק
התנועה לטוהר המידות ותנועת מפקדים למען ביטחון ישראל פנו (2.1.2023) ליועצת המשפטית לממשלה לאחר שמצאו שמספר סעיפים בהסכם שאינם חוקיים. "הסמכויות העצמאיות לסמוטריץ בנוגע למנהל האזרחי נוגדות את חוק יסוד הממשלה וחוק יסוד הצבא" נטען במכתב.

בתנועות מסבירים כי-"חוק יסוד הממשלה קובע כי כל שר נוסף שיכהן במשרד יעשה זאת בכפוף לשר הממונה על המשרד, בעוד חוק יסוד הצבא קובע שהשר הממונה על הצבא הוא שר הביטחון."

על פי המכתב, הכוונה להכפיף את המנהל האזרחי ומתאם פעולות הממשלה בשטחים לסמוטריץ' נוגדת את חוק יסוד: הממשלה וחוק יסוד: הצבא, ומשכך אינה חוקית.

על כן, דרשו התנועות מהיועצת המשפטית לממשלה "להנחות את ראש הממשלה ואת השרים הנוגעים בדבר להתעלם מהוראות הנספח בהסכמים הקואליציוניים ככל שהן מתיימרות להתיר לשר הנוסף במשרד הביטחון לפעול שלא בכפיפות מלאה לשר הביטחון".

בתמונה: שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ'
קרדיט תמונה: שתיל סטוק
צילום: יוסי זמיר
גלילה לראש העמוד